dijous, de setembre 20, 2007

La falta d'aparcaments ‘embossa' els carrers de Paterna

Visita el blog original a: Paterna en red


És habitual veure a Paterna, com en altres localitats, vehicles pujats en les voreres que dificulten el pas de vianants o cotxes que entorpixen l'accés a la vorera per les rampes el que obliga a passar per la calçada a carrets de bebé i a persones en cadira de rodes, en llocs en què es repetix dia darrere dia sense que la policia intervinga. Un altre cas són els vehicles mal estacionats que tanquen el camí a l'autobús provocant embossos en hores punta. Els senyals que prohibixen l'estacionament en un dels costats de la calçada no tenen sentit fins que no es respecten ni es fan respectar.

La impossibilitat per a aparcar el cotxe en tots els barris de Paterna s'ha vist agreujada en els últims anys. La falta d'aparcaments públics afecta el nucli urbà, a l'acabat de construir barri de Valterna, a La Canyada, Terramelar.... A pesar de l'augment de places de garatges privats, l'augment del parc automobilístic ha desbordat els carrers de Paterna fent-se urgent la construcció de pàrquings públics o adequació de terrenys per a l'estacionament.

Especialment greu és la situació en La Canyada, on els vehicles mal estacionats obstaculitzen les vies d'emergència en cas d'incendi forestal. Des de la Junta de barri es demana el soterrament de la línia fèrria per a permetre el pas de vehicles de la zona sud de La Canyada i evitar així els embossos en una situació d'emergència