divendres, de setembre 14, 2007

Autobusos gratis durant tres dies per a fomentar el seu ús

Visita el blog original a: Paterna en red

La regidoria de Mobilitat celebrarà la 1a Setmana de la Mobilitat Sostenible per a fomentar l'ús dels transports públics. Per això els dies 21, 22 i 23 es permetrà l'accés gratuït als autobusos municipals, mentres que el 22 de setembre, Dia Mundial sense Cotxes, es procedirà a tallar el trànsit rodat en alguns carrers del centre de Paterna. En concret no es permetrà el pas de vehicles al carrer Major (des de Vicente Lerma a la plaça Major), Metge Ballester (entre carrer Castillo i Plaça Enginyer Castelles) i comte Montornés, (des d'Enginyer Castells fins a Blasco Ibáñez).

Com altres anys, Metro de València repartirà alguns bons gratuïts per al dia 22 de setembre i sortejarà bons anuals.

L'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, va recalcar la importància d'inculcar l'ús dels transports públics. “Volem una Paterna més habitable, i això passa també per aconseguir implantar hàbits sostenibles entre la població com fomentar l'ús del transport públic”, va assenyalar el primer edil, afegint a més que està entre els seus objectius “augmentar i millorar la freqüència d'autobusos i metros, adequant-se a les necessitats dels ciutadans”.

Poca freqüència de pas
Les principals queixes sobre el transport públic a Paternaa son la baixa freqüència de pas tant d'autobusos com de metro i la distribució de les parades. L'Ajuntament va implantar en la passada legislatura una xarxa de 8 línies d'autobús amb l'objectiu de connectar els distints nuclis urbans i els polígons industrials, encara que el seu ús per part dels ciutadans és escàs. El metro, l'única alternativa per a arribar al centre de València i als centres universitaris des de Paterna, oferix una freqüència de pas molt pobre cap als barris de Santa Rita i La Canyada. La proposta de l'Ajuntament de crear un bo reduït per als estudiants encara no s'ha posat en marxa.